Avaa valikko Valikko

Ajankohtaista

Luomuperuskurssi Huittisissa 27.1.2021 alkaen

Paikka: Länsi-Suomen opisto, Aino Vopion tie 30, Huittinen

Aika: Kolme lähipäivää ke 27.1., ke 17.2. ja ke 10.3. Päivittäinen kurssiaika klo 9.30-15.00. Lisäksi kaksi kurssipäivää suoritetaan itsenäisesti verkossa.

Kurssin yhteyshenkilö: Alma Lehti, puh. 0400 725 995, alma.lehti@proagria.fi

Kurssin hinta: 75 € / päivä / tila + alv 24 % (tilalta voi osallistua kaksi henkilöä).

Lounas on omakustanteinen. Lounaan hinta 7,50 €. Lounas maksetaan käteisellä / pankkikortilla paikan päällä.

Kurssi täyttää luomusitoumuksen edellyttämän 5 päivän koulutusvaatimuksen. Kurssilla käsitellään mm. luomuviljelyn suunnittelun perusteita ja oman tilan luomusuunnitelmaa, käydään läpi luomun tuotanto- ja sitoumusehtojen vaatimukset, pohditaan mikä on hyvä viljelykierto ja mikä merkitys viljelykierrolla on luomuviljelyn onnistumisessa. Kurssilla käydään läpi myös luomun viljelytekniikkaa, taloutta ja markkinoita. Kouluttajina kurssilla toimivat ProAgria Länsi-Suomen luomuasiantuntijat ja ELY-keskuksen luomuvastaavat.

Ensimmäinen, kolmas ja viides kurssipäivä järjestetään lähipäivinä Huittisissa. Toisen ja neljännen kurssipäivän osallistujat suorittavat itsenäisesti Moodle -verkko-oppimisalustalla. Itsenäisiin kurssipäiviin liittyy palautettavia tehtäviä. Koronatilanteen niin vaatiessa lähipäivät voidaan siirtää pidettäväksi etäyhteydellä.

Tarkempi kurssiohjelma julkaistaan alkuvuodesta 2021. Ilmoittautumiset kurssille viimeistään 19.1.2021.

Huom! Kotieläintuotantonsa luomuun siirtävien tulee suorittaa lisäksi kaksi luomukotieläintuotannon kurssipäivää. Kotieläintuotannon koulutus järjestetään maaliskuussa mikäli koulutukselle on kysyntää.

Arkistoon