Avaa valikko Valikko

Suuri osa joulupöydän antimista valmistuu satakuntalaisista luomuraaka-aineista

Viime viikkoina Luomuisa Satakunta -työryhmä julkaisi erilaisia jouluisia reseptejä ja ruokavinkkejä.

Marko aloitti perinteisellä joulupöydän herkulla, luomurosollilla. Videolla paljastuu muun muassa eräs salainen ainesosa, jolla rosollin kastikkeesta saa entistä maistuvampaa!

Maukkaat lihapullat sopivat arkeen, pikkujouluihin naposteltavaksi tai aattona osaksi kattausta. Senni kertoo, miten onnistut varmasti saamaan maukkaat lihapullat ilman korppujauhoja.

Jukka neuvoo ottamaan vielä kevyesti ja kokeilemaan herkullista hapankaalikeittoa. ”Arvosteluasteikolla tyydyttävä – hyvä – erinomainen, annan itse tekemälleni keitolle arvosanan erinomainen. Suosittelen kokeilemaan!”

Jari tietää, että luomukinkun syönnin välillä on mukava syödä kevyemmin. Raikas tofusalaatti valmistuu nopeasti. Se sopii hyvin lisukkeeksi tai syötäväksi sellaisenaan. Ja mikä parasta – Suomessa valmistetut raaka-aineet tähänkin reseptiin löytyvät kaikki luomuna.

Suklaamousse on ihana jälkiruoka juhlaan kuin juhlaan. Se käy myös vaikkapa välipalana. Tuulin helppo suklaamousse syntyy luomuavokadosta, luomubanaanista sekä luomukaakaojauheesta ja tummasta luomusuklaasta. Tarjoiluvaiheessa Tuuli koristeli moussen lähimetsän mustikoilla.

Herneitä jälkkäriin – no mikä ettei! Johannan testaamassa Herne-piparkakkuhyveessä lyödään yhteen kesän ja talven maut. Makeus tyydyttää varmasti jokaisen sokerinnälän.

Satu vinkkaa, että ohra on loistava kotimainen vaihtoehto riisipuurolle. "Se on myös ravintoarvoiltaan paljon parempi kuin riisi. Maku on ihanan täyteläinen ja pähkinäinen”, hän kertoo.

Katso työryhmän reseptit Facebookista tai Instagramista!

Luomuisaa joulunaikaa toivottaa Luomuisa Satakunta -työryhmä!