Avaa valikko Valikko

Alhoniemen luomutila, Riikka Jokiainen, Pori

Alhoniemen luomutilaa Porin Lassilassa viljelee Riikka Jokiainen. Pienviljelystilalla oli 40 vuoden ajan lihakarjaa, kunnes Jokiainen aloitti tilanpidon vuonna 2013 ja samalla tila siirtyi luomuun.

Jokiainen on tutustunut tilan peltoihin kokeilemalla kauraa, hernettä, kuituhamppua, erilaisia maanparannus-, viherlannoitus- ja maisemakasveja sekä erilaisia nurmia säilörehuksi ja laidunnukseen. Vihanneksista he ovat tuottaneet avomaalla parsakaalia ja sipulia sekä kausihuoneessa munakoisoa ja vesimelonia. Viljelykierto on lähes jatkuvassa muutoksessa, mutta perustuu kauran, nurmien ja vihannesten/viherlannoituksen kiertoon.

Vihannekset myydään joko suoraan kuluttajille, kauppaan tai tukkuliikkeeseen, ja viljaa myydään tukkuliikkeeseen. Nurmet käytetään omille hevosille.

Alhoniemen tila on kylän ainoa luomutila, joten yhteistyö muiden tilojen kanssa on ollut vähäistä. Tavanomaisten tilojen kanssa on yhteistyötä lannan hankinnassa ja rehukauran myynnissä. Jokiainen ostaa vuosittain nurmen niitto- ja paalauspalvelua.

Yhteydenotot Riikka Jokiainen riikka.jokiainen(at)gmail.com

Facebook Alhoniemen luomutila