Notice: Trying to get property 'width' of non-object in /var/www/vhosts/luomuisasatakunta.fi/httpdocs/site/templates/esittely.php on line 22
Luomuisa Satakunta - Kauruunperän tila, Antti Soini, Panelia
Avaa valikko Valikko

Kauruunperän tila, Antti Soini, Panelia

Antti Soini viljelee Kauruunperän tilaa Euran Paneliassa. Kokemusta luomuviljelystä on kertynyt jo pitkältä ajalta, sillä tila siirtyi luomuun jo Antin isän aikana vuonna 1995. Sukupolvenvaihdos tilalla tehtiin vuonna 2013, josta lähtien tila on ollut Antti Soinin omistuksessa.

Tila on 40 hehtaarin puhdas kasvinviljelytila, jolla kotieläimiä ei ole. Läheiseltä kalkkunatilalta saadaan kuitenkin kalkkunanlantaa, jota levitetään täydennyslannoitteeksi ennen viljan kylvöä. Pääasialliset viljelykasvit ovat kaura, ruis ja herne. Vaihtelevasti kylvössä on muitakin viljoja. Viljelykierto on vakiintunut nelivuotiseksi, jossa vaihtelevat suojavilja – nurmi – syys- tai kevätvilja sekä viimeiseksi herne tai vilja. Nurmen satoa ei korjata, vaan se murskataan lannoitteeksi peltoon. Viljelykierto on osoittautunut vuosien saatossa toimivaksi, josta on osoituksena, että mm. rukiin olkea kertyy runsaasti, jopa liiaksi. Jatkossa tämä onkin tarkoitus paalata ja myydä. Viljojen ja herneen sato myydään puolestaan viljaliikkeelle. Tilan konekanta on uudistumassa ja tila saattaa tarjota jatkossa myös erilaisia urakointipalveluja.

Tilan toiminta ei rajoitu pelkästään maanviljelyyn, vaan tila tarjoaa sivuelinkeinona myös alihankintapalveluja. Samassa pihapiirissä toimii vuonna 2010 perustettu Kauruu Oy. Nimi juontuu tilan sijainnista Kauruunkujan varrella. Yritys on Kekkilä Oy:n alihankkija, jolle se pakkaa nestemäisiä kasviravinteita. Kauruu Oy tekee myös erilaisia teollisuuden ja maatalouden kunnossapitotöitä.

Yhteydenotot Antti Soini puh. 0445261837

(Päivitetty 05/2020)