Avaa valikko Valikko

Kotimäen tila, Mia Mäntylä-Nurminen, Harjavalta

Mia Mäntylä-Nurminen on pitänyt Kotimäen tilaa Harjavallan Hiirijärven kylässä vuodesta 2002. Tilan toiminta alkoi vuokraamalla 6,88 ha peltoa laidunmaaksi ja ostamalla 3 emolehmää. Tilaa on kehitetty maltillisesti tähän päivään saakka. Mia Mäntylä-Nurmisella on myös muuta yritystoimintaa eli maatalous ei ole pääelinkeino. Tilalla on osa-aikainen työntekijä.

Alusta asti tuotanto on ollut luomua. Päätuotantosuunta on nautakarjatalous. Emolehmät ja nuorkarja laiduntavat kesäisin. Myös talvisin kaikilla on ulkoilu mahdollisuus. Nautoja on vuonna 2018 noin 80 kpl. Heinää, kauraa, vehnää, ruista ja härkäpapua viljellään tilan 147 hehtaarilla.

Viljelykierrossa on tavallisesti kaksi vuotta heinää ja kolme vuotta viljaa.

Viljat myydään pääasiassa kotimaisille Myllyille. Sonnivasikat siirtyvät puolen vuoden ikäisinä loppukasvatukseen aviomiehen tilalle Nakkilaan. Kotimäen tilalla ei ole naudanlihan suoramyyntiä.

Urakointina ostetaan tällä hetkellä heinien niitto ja paalaus. Tilan puinti ja kylvökalusto ovat osakeyhtiöllä, jossa Mia on osakkaana. Yhtiön osakkaat vuokraavat kalustoa tarpeisiinsa.

Tilan toimintaa kehitetään jatkuvasti. Näin mielenkiinto maatalouteen pysyy parempana.

Yhteystiedot Mia Mäntylä-Nurminen p. 040 0112 293, mia.mantyla-nurminen@rakennepurku.fi