Avaa valikko Valikko

Mäkisen tila, Timo Mäkinen, Ulvila

Mäkisen tila Ulvilan Paluksella on ollut Mäkisen suvulla jo 1800-luvun puolella ja vuonna 2012 sukupolvenvaihdoksessa vastuun tilasta otti nykyinen isäntä Timo Mäkinen. Samana vuonna tilan pellot siirrettiin luomuun. Peltoa tilalla on noin 72 ha. Viljelyssä on nurmea ja kauraa.

Vuonna 2017 tilan tuotanto laajeni luomuemolehmä- ja luomulammastuotantoon. Luomupeltojen nurmisadolle haluttiin parempaa käyttöä. Tilalle hankittiin limousin-karjaa ja lampaita. Ajatuksissa laadukkaan, lähellä tuotetun luomulihan tuotanto. ”Pidän ajatuksesta, että eläimet saavat käyskennellä tuolla ulkosalla, ja tiedämme tarkkaan, millaisissa oloissa ne ovat ja millaista rehua ne syövät”, toteaa Timo Mäkinen.

Vasikat lähtevät jatkokasvatukseen, muutamia eläimiä jää omalle tilalle kasvamaan teuraaksi. Kaikki karitsat kasvatetaan itse teuraaksi.

Tilalla tuotetaan myös kananmunia. Munantuotanto on toistaiseksi tavanomaista. Lihatuotteet ja kananmunat myydään omasta tilamyymälästä suoraan alueen kuluttajille ja yritysasiakkaille. Mäkisen tilamyymälä on yrittäjän itsensä mukaan aina avoinna. ”Ehkä jonkinlaiset aukioloajatkin olisi hyvä laittaa, vaikka tapana on ollut, että aina voi tulla ja aina voi soittaa”, toteaa isäntä.

Mäkisen tilalla on maatalouden lisäksi majoituspalvelutoimintaa sekä tilan yhteydessä on jo parikymmentä vuotta toiminut mattopesula.

Kotieläintiloille on myynnissä nurmirehua.

Yhteydenotot Timo Mäkinen p. 050 5280 603, timomakinen@dnainternet.net