Avaa valikko Valikko

Paalan tila, Juha ja Kaisa Raivonen, Ulvila

Paalan tila eli Isokartano sijaitsee Ulvilassa. Sukutilaa pitävät kuudennessa polvessa Juha ja Kaisa Raivonen kolmen lapsensa kanssa. Kaisan isäkin on edelleen apuna tilan töissä. Tila on ollut luomussa jo vuodesta 1995 lähtien. Omaa peltoa tilalla on viljelyksessä noin 60 hehtaaria. Lisäksi peltoja on vuokrattuna viljelijänaapureille.


Tilalla viljellään pääasiassa kauraa ja ruista. Vilja myydään tavallisesti keskusliikkeen kautta. Laadultaan vilja on ollut vuosi toisensa jälkeen niin hyvää, että rehuksi sitä on myyty vain ajoittain tuttujen viljelijöiden tarpeisiin. Tilalla kokeillaan mielellään myös uusia viljelykasveja, kokeilussa on ollut mm. öljyhamppu. Apilaa puidaan tällä hetkellä vain omaan käyttöön. Kuivaheinää on tehty myyntiin lähes vuosittain pien- ja suurpaaleissa.

Tilalla tehdään tulevaisuudessa myös enemmän urakointitöitä. Niitä on jonkin verran tehty jo nyt, mm. murskausta. Suunnitelmissa on aloittaa myös siemenviljan viljely. Lisäksi tulevaisuudessa tavoitteena on laajentaa entisestään tilan puutarhatuotantoa ja tuotteiden suoramyyntiä.

Yhteydenotot: Juha Raivonen p. 050 351 1677