Avaa valikko Valikko

Rajalahden luomutila, Sirpa ja Pasi Alkkiomäki, Jämijärvi

Rajalahden luomutila sijaitsee Jämijärvellä Jämin tien varrella. Peltoa tilalla on reilu 50 ha. Tila siirtyi luomuun vuonna 2012 ja eläimet vuonna 2015. Viljelykasveina tilalla kasvaa nurmea ja herne-kauraa. Tulevaisuudessa viljelyä monipuolistetaan.

Eläimet ovat tilan arkea. Rajalahden tilan nykyiset omistajat pitivät 20 vuotta lehmiä, mutta nyt tilalla on 300 lammasta ja 500 kanaa. Lampaat ovat pääosin suomenlammasta, mutta myös parikymmentä emoa kainuunharmas-rodusta ja muutama texel löytyy. Kanat ovat hy-line rotua. Lampaat teurastetaan Liha-Hietasella Sastamalassa ja leikataan samassa paikassa Keijo Renforsilla. Tähän saakka liha on myyty tavallisena, mutta jatkossa lihalle haetaan myös luomumerkintä. Jatkojalosteet teetetään pääosin paikallisessa Jämin Rahtipalvissa ilman luomumerkintää. Kananmunat myydään tilalta luomuna myymälän ja Rekon kautta.

Tilamyymälä on auki lauantaisin. Tilalta on myynnissä luomukaritsanlihaa, luomukananmunia, villalankaa ja lampaan taljoja. Tilalla on omat netti- ja Facebook-sivut. Facebook-sivuilla on satoja tykkääjiä. Tällä hetkellä Facebook on yksi merkittävimpiä markkinointikanavia, koska myös Reko toimii sitä kautta. “Puskaradio” on myös merkittävä markkinointikanava. Se toimii hitaasti, mutta varmasti. Tilalla pyritään järjestämään pari isompaa tapahtumaa vuoden aikana ja osallistutaan paikallisiin markkinoihin.

Yhteydenotot Rajalahden luomutila