Avaa valikko Valikko

Ruojärven tila, Milla Altis, Lavia

Milla Altis viljelee Ruojärven tilaa Porin Laviassa. Tilalla ollaan varsinaisia luomutuotannon konkareita, sillä tila siirtyi luomutuotantoon jo Millan äidin aikana vuonna 1996. Tilalla on vajaan 3000 kanan kanala ja luomukananmunien tuotanto onkin tilan päätuotantosuunta. Kanat elävät vapaana ns. ”free range”-kasvatusperiaatteen mukaisesti.

Ruojärven tilalla on peltoa reilut 40 hehtaaria vuokrapellot mukaan laskettuna. Tila pyrkii tuottamaan mahdollisimman suuren osan kanojen rehuista itse. Viljelykasveina ovat herne, kaura ja ohra, jotka kaikki menevät kanojen rehuksi eikä niitä riitä myyntiin. Viljat ja herne viljellään seoskasvustoina. Kanojen rehun kulutus on suurta ja oman tuotannon lisäksi tila ostaa myös viljaa ja hernettä kanojen rehuksi toisiltakin luomutuottajilta.

Kananmunista markkinoinnista suurin osa suurin osa hoituu Satamuna Oy:n pakkaamon kautta, mutta munia myydään myös vähäisemmässä määrin Porin Reko-renkaiden ja tilamyynnin kautta.

Tilalla on aiemmin käytetty urakointipalveluita, mutta nykyisin tila on omavarainen niiden suhteen, sillä tilalla on käytettävissä myös Millan miehen tilan koneet.

Milla on tyytyväinen tilalla valittuun tuotantosuuntaan, niin itse luomuun kuin luomukananmunien tuotantoonkin. Millan mukaan hän ei oikein paremmasta tiedäkään, koska tila on ollut koko hänen viljelijäuran ajan luomussa.

Yhteydenotot Milla Altis puh. 0443333757

(Päivitetty 09/2021)