Avaa valikko Valikko

Uotilan tila, Markku Uotila, Sastamala

Uotilan tila sijaitsee Keikyässä, Sastamalassa. Tilaa viljelee Markku Uotila. Luomukarjatilan viljelyksistä 50 hehtaaria on viljalla ja loput 144:stä hehtaarista on nurmea. Viljelykierto on viisivuotinen. Kierrossa on kolme vuotta nurmea ja kaksi vuotta viljaa. Tuotannossa on kauran ja ohran sekakasvustoja ja puhdaskasvustoja.

Luomuviljely alkoi 1995. Eläimet siirrettiin luomuun myöhemmin, vuonna 2001. Ennen luomuun siirtymistäkin tilan tuotantosuuntana oli maidontuotanto. Kaikki tilan eläimet kasvatetaan itse ja tilalla onkin myös lihasonneja. Lihat markkinoidaan HKScan Oyj:lle ja Liha Hietanen Oy:lle. Maito myydään luomumaitona Hämeenlinnan Osuusmeijeriin. Viljasato käytetään omalla tilalla rehuksi.

Uotila on kiinnostunut rehujen ostosta, erityisesti härkäpavun ja viljan. Vuodesta johtuen säilörehusta on vajausta ja senkin lisähankinta on tarpeen. Urakointia Uotilan on mahdollista tehdä yhteisomistuksessa olevalla puimurilla. Ajurikin löytyy.Yhteiskonehankinta on tulevaisuudessa mahdollinen, niitä kun on jo entuudestaankin hankittu.

Yhteydenotot Markku Uotila p. 0400 736 830, uotilanluomu@gmail.com