Notice: Trying to get property 'width' of non-object in /var/www/vhosts/luomuisasatakunta.fi/httpdocs/site/templates/esittely.php on line 22
Luomuisa Satakunta - Apetit Ruoka Oy
Avaa valikko Valikko

Apetit Ruoka Oy

Apetit Ruoka Oy:n historiankirjoitus alkaa vuosikymmenten takaa. Yrityksen toiminta on alun perin kehittynyt sokerin tuotannon rinnalle ja tänäkin päivänä Apetitin vihanneksilla ja Sucroksen sokerijuurikkailla on sama määränpää Pyhäjärven rannalla Säkylässä. Vihannesten pakastus Säkylässä alkoi 1960-luvulla ja vuosien saatossa yrityksen toiminta on kehittynyt niin, että Apetit Ruoka Oy on Suomen suurin vihannesten sopimusviljelyttäjä ja se tekee kauppaa maailmanlaajuisesti.

Kasvukaudella 2019 Apetitilla oli 130 sopimusviljelijää, joista luomuviljelijöitä oli yhdeksän. Apetit on viime vuosina kehittänyt luomutuotantoaan mittavasti, mikä näkyy kasvikohtaisten tuotantomäärien lisääntymisenä sekä viljelykasvivalikoiman kasvamisena. Apetit viljelyttää tavanaomaisena yhdeksää kasvia ja luomunakin yhtä montaa; perunaa, porkkanaa, hernettä, pinaattia, lanttua, palsternakkaa, mukulaselleriä, purjoa ja sipulia. Erityisesti luomupinaatilla on hyvä menekki ja sitä Apetit tuotti 80 000 kg vuonna 2019. Kaiken kaikkiaan Apetitin tuottamien luomukasvisten määrä oli noin miljoona kiloa. Kauppojen pakastealtaista löytyy yhdeksän Apetitin luomutuotetta, joista täysin kotimaisia on kuusi.

Tärkeässä osassa Apetitin viljelyn kehittämistoimia on sen omistuksessa oleva Räpin koetila, jossa toteutaan monipuolisesti mm. viljelytekniikoihin, kasvien ravitsemukseen ja kasvilajikkeisiin liittyvää tutkimusta. Koetilatoiminnan tuloksia hyödynnetään viljelyn kehittämisessä. Räpin koetilalla on panostettu myös luomutuotannon tutkimukseen ja tilalla viljeltiinkiin vuonna 2019 luomupinaattia ja -selleriä.

www.apetit.fi

(Päivitetty 12/2019)