Avaa valikko Valikko

Tenhon tila, Ulvila

Tenhon tila sijaitsee Ulvilan Kullaan Järventaustassa. Tila aloitti luomutuotantoon siirtymisen vuonna 1996 ja 1990-luvun lopulta lähtien koko tila on ollut luomutuotannossa.

Eläiminä tilalla kasvatetaan luomupihvikarjaa ja -lampaita. Kasvatettava pihvikarja on limousin-rotua, ja lampaat ovat texel-rotua. Eläimet syövät tilalla kasvatettuja rehuja, ainoastaan kivennäiset ostetaan.

Eläinten hyvinvointi on yksi Tenhon tilan tärkeimmistä keskittymisen kohteista. Siksi nautakarja on jalostettu sarvettomaksi ja siitoksessa käytetään nupoja siitossonneja, jottei vasikoita tarvitse nupouttaa. Tilan eläimet teurastetaan omassa tilateurastamossa, jotta eläimiä ei tarvitse kuljettaa pitkiä matkoja. Tenhon tilalla saattaa olla maamme lyhin pellolta pöytään ketju.

Oma tilamyymälä on ollut Tenhon tilan tavaramerkki jo reilu 20 vuotta. Tilalla tuotettavat lihat myydään omassa myymälässä ja REKO-renkaissa. Vaikka tilalla on pitkä kokemus lihan suoramyynnistä, suoramyynnin ja markkinoinnin kehittäminen nähdään edelleen tärkeäksi kehittämisen kohteeksi. Tilalla käytetään nykyaikaisia myynnin- ja markkinoinnin kanavia, kuten Facebookia, Instagramia, YouTubea ja Twitteriä.

Instagram

Facebook

Nettisivut

Laura Tenho 0440131415, tilamyymälä

Juha Tenho 0440121314, maatila

Yhteystiedot: Järventaustantie 563, 29340 Kullaa